Diskuse

Miloš Zeman prostřednictvím vlády Jiřího Rusnoka: Odvolávám…

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Ta Vaše nebetyčná drzost ohánět se pořád vůli voličů je do nebevolající.Jste všemi nenávidění přeběhlíci a zrádci. S tou vaší předsedkyní Peak se nebaví ani kolo u vozu, Kalousek si vás tam nechávál jen, abyste mu poslušně zvedali pracky pro ty jeho nehorázné zákony včetně zvedaní daní a schválení  církevních restitucí. Víte o tom, že voliči VV si to  nepřáli, tak za jaké voliče tam sedíte?!!;-€

0 0
možnosti
VR

Doporučuji Vám přečíst si Ústavu a Volební zákon a při čtení použít hlavu! Všichni poslanci, kteří jsou ve sněmovně byli řádně zvoleni na základě platných zákonů a neexistuje žádný zákon, který by jim tu legitimitu upíral. 

Po zvolení se poslanecký mandát prakticky stává osobním vlastnictví poslance a Ústava mu pouze nařizuje, že jej musí vykonávat podle nejlepšího vědomí a svědomí. O stranické disciplině a ztrátě mandátu při změně politického vyznání tam není ani slovo!

Jejich chování sice není zrovna etické, ale dokud se nezmění legislativa, tak se tak chovat mohou a je to legitimní! A dokazování nelegitimity parlamentu na základě nějakých pofiderní průzkumů veřejného je už úplně mimo. Jediným legálním průzkumem jsou v tomto případě pouze volby.

Mimochodem, všiml jste si toho paradoxu, že zatím co ti, kteří si dále užívají mandátu jsou v pohodě, tak naopak ti, kteří se vzdali mandátu, jak byste si přál Vy, za to byli popotahováni policií a skončili ve vazbě?

0 0
možnosti
VR

Sorry, to patřilo pod Pavla Petržilu! Obvyklá chybička tohoto diskuzního fora.

0 0
možnosti
PP

Další zastánce legitimní "101čkové" většiny. Když tady mluvíte o legitimitě, tak pro Vaši informaci LIDEM mělo zisk v parlamentních volbách 0% (0 hlasů), oproti SPOZ, která získala přes 4% voličů, byť se do parlamentu nedostala. Zvoleno do parlamentu bylo 5 subjektů, dnes jich tam působí 9 a k tomu 7 nezařazených a 2 ve vězení. Tomu opravdu chcete říkat legitimní sněmovna. Bohužel neskutečný korupční stát se tu buduje od roku 2004 a pakliže pan Čistý označí trestný čin korupce (za který mimochodem by v jakékoliv zemi následovalo 5 a více let kriminálu) za běžnou politickou praxi, jestliže pan "Čistý" schvaluje a omlouvá zneužívání rozvědky k soukromým účelům svojí konkubínou, jestliže si tu Kalousek může beztrestně devastovat a krást, pak by tyto partaje a jejich představitelé měli chodit kanálama a ne tady vykládat něco o demokracii či dokonce o morálce. ODS, TOP09, KSČM, ČSSD tady morálku znásilňují léta, tak ať si nejdříve zametou před vlastním prahem a pak kritizujou ostatní. Zeman je silná osobnost, která neskáče podle dotyčných "morálních" autorit a byť jsem ho nevolil, tak pokud ten chlív vymete, budu mu držet palce.

1 0
možnosti

Havel jmenoval premiérem vítěze voleb, Klaus toho, kdo měl většinu (alespoň teoretickou) v parlamentu. Která z těchto zvyklostí je tou ústavní? Ta Havlova, nebo ta Klausova? Kdyby se všichni (tedy oba) prezidenti před Zemanem chovali podle stejné zvyklosti, pak by se dalo diskutovat o zvyklosti ústavní, takto jde pouze o zvyklost individuální. To že se Zeman nechová stejně jako Klaus nebo Havel je snad logické...

3 1
možnosti
JL

To je dost špatně - Havel jmenoval premiérem vítěze voleb a je nutno dodat, že ten vítěz voleb měl zajištěnou většinu. Kdybyste si uvědomil toto, tak byste zjistil, že celý Váš další rozbor je zcela zbytečný.

4 2
možnosti