Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

krpjan

29. 1. 2011 9:05
Moc bych nejásal.

V SRN by si nikdo ani ve snu dedovolil zadat práci bez veřrjné soutěže. A přece má spolek  obrovské dluhy. Stejně tak i jednotlivé země, o městech a obcích nemluvím.

Není žádné země v EU, USA a Japonsko nevyjímaje, které by se netopily v dluzích. Tvrdit že příčinou je způsob zadávání zakázek je tudíž zcestný. Problém je v příjmech. Podle teorie liberální ekonomiky by předražení st. zakázek neměl být problém. Vždyť osobní prospěch a snaha po zisku jsou hybnou silou prosperity země. Přečtěte si neviditelnou ruku A. Smithe. Můžete si zahrát také daňové monopoly.http://premysljankroupa.blog.idnes.cz/c/173765/Zahrajte-si-danove-monopoly-Dil-I.html Uvidíte, že to bez jiných státních příjmů jak pouze daní nejde.

0 0
možnosti

Fandač

28. 1. 2011 16:11
Leč

Ja myslím, že to opět upadne v zapomnění, tyhle vědecké aktivity se moc do reálné politiky nebo fungování státu nedostanou.

0 0
možnosti

Stará kára

28. 1. 2011 13:51
Jak snadno vytvořit prolhaný nadpis.

Sv*ňsky prolhaný.

Čtvrt biliónu nebylo rozkradeno ani náhodou. Bylo vyplaceno čtvrt biliónu za realizované zakázky.  Zakázky byly zadány bez (reálných) výběrových řízení.  Ztráta byla kolik?  Pět procent, deset, dvacet?  Opravdu???  I tak - pořád to nebylo čtvrt biliónu.

Někteří autoři jsou tak prolhaní, že musí lhát i v nadpisu (no - ona si spousta lidí ani blog nepřečte, ale žádoucím způsobem se naštve; a o to jse).

0 0
možnosti

Psotka

28. 1. 2011 16:08
Re: Jak snadno vytvořit prolhaný nadpis.

Ja myslím, že je úplně jedno, kolik se rozhradlo, důležité je s tím něco dělat, hádat se o čísla je jen slovíčkaření...

0 0
možnosti

Glock Mark XIV

28. 1. 2011 13:13
Než vást ta euforie opustí

Zkuste si nejprve nastudovat onen slavný zákon o veřejných zakázkách (je na webu http://www.mfcr.cz, ve Sbírce zákonů má č. 137/2006). Možná potom přijdete na to, že neprůkazná zakázka neznamená "rozkradeno" nebo "tunel", ale jen že chybí dokumentace, zakázka byla tak malá, že šla mimo konkrétní požadavky dané zákonem (zakázky malého rozsahu) nebo byla použita výjimka, kterou zákon v té době připouštěl. Ani jedno není nemorální nebo trestné.

Na druhou stranu se klidně může stát, že se přijde na předražení u zakázky, která má dokumentaci v naprostém pořádku (tj. dokumentace byla zfalšováná) nebo tam došlo k procesní chybě, která v konečném důsledku ovlivnila výběr nabídky. To zase nezákonné je, ale dokumentaci máte v "pořádku".

Celý zindex je pouze podpůrná statistika sloužící k orientaci v daném oboru, nikoliv k vynášení soudů.

.

Prosím Vás, snažte se být "tažný" a nikoliv "chovný".

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1557x
Nezařazený poslanec ČR. Vystudoval VŠB-TU Ostrava, Ekonomickou fakultu, magisterský obor Národní hospodářství, bakalářský obor Eurospráva a obor Učitelství odborných předmětů. Pracoval jako ekonom a finanční manažer.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky