Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pgjed

6. 1. 2011 18:53
Opravím a poučím

Pane Vysloužile, vaše úvaha vychází  z mylného předpokladu, že policejní prezident je jedním z úředníků ministerstva podřízených přímo ministru. Ale policie není integrální součástí úřadu MV. Je to samostatná státní represivní bezpečnostní instituce zajišťující výkon právního řádu v ČR. MV ji řídí pouze metodicky. Z logiky věci tedy vyplývá, že by měl být policejní prezident vybírán nestranicky veřejným výběrovým řízením. Žetomu tak dosud nebylo je proto, že se policie postupně stala nástrojem politického boje? V poslední době využívaným hlavně ODS, před tím ale i socdem. Proto Martinů donášel nečasovi na Johna, proto se nic nikdy nevyšetřilo z korupčních kauz, proto policejní prezident nezasáhnul, když z vyšetřování v kauze Čunek unikaly infgormace do sdělovacích prostředků,  což je nezákonné. A dnes si John vymyslí výběrové řízení a odborné předpoklady? Jen si všiměte, jak rychle začali řvát Nečas, Langer, socdem dala zpátečku a Kalousek mlčí jako hrob. Divíte se?

0 0
možnosti

jafava

6. 1. 2011 16:40
ODS si už dlouho zahrává s přízní svých voličů a proto

je postupně ztrácí - to ukázaly volby do poslanecké sněmovny, kdy mnoho lidí volilo místo ODS raději TOP 09 nebo jiné "strany na pravo od středu". S tím se, dnes už příliš do sebe zahleděná ODS těžko smiřuje a přestává se chovat "politicky" vůči svým koaličním partnerům a místo toho se chová jako množina nevychovaných fracků na pískovišti, kdy si své chce vyvzdorovat rozkopáváním povedenějších báboviček svých kamarádů. A pan premiér, kdysi možná slušně vychovaný chlapec, ke své smůle mezi ty fracky pozoruhodně rychle zapadl. Strana VV, která má ve vedení pragmatické manažery, se snaží chovat vůči svým koaličním partnerům "politicky", a protože se to učí za pochodu, není to ještě tak dokonalé a ODS to vnímá jako slabost; doufám, že to při příštích parlamentních volbách dají voliči ODS "sežrat", volby dopadnou podobně jako ty poslední, koalici budou sestavovat opět ODS, TOP 09 a VV, ale poměr mandátů bude 15:65:45 a ODS se bude muset naučit, co je to lidská pokora a koaliční partnerství.

0 0
možnosti

Milda od vedle

6. 1. 2011 16:57
Re: ODS si už dlouho zahrává s přízní svých voličů a proto

Mě poabavil hlavně Langer, který se hned ozval, že chce taky flek, takhlew se policie těžko "odlangerizuje"!

0 0
možnosti

raks

6. 1. 2011 14:53
A čemu se divíte?

Vždycky existuje riziko, že se najde nějaký inspektor nebo soudce Cattani, a zmíní se o chlívu, který právě zdědil. A tomu je třeba zabránit. Naše policie totiž když chce, tak umí. Hodně toho ví.  Ale ona nesmí ani naznačovat. A proto p. Nečas musí dohlížet, kdo si do toho křesla sedne. Za osmnáct let už toho viděl dost, aby z toho měl husí kůži;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1557x
Nezařazený poslanec ČR. Vystudoval VŠB-TU Ostrava, Ekonomickou fakultu, magisterský obor Národní hospodářství, bakalářský obor Eurospráva a obor Učitelství odborných předmětů. Pracoval jako ekonom a finanční manažer.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky