Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

killy

10. 11. 2010 10:41
No, nemá von ten kluk nakonec pravdu ??

U mě ano, protože pokud by šla cena pohonných hmot (i benzínu) o 2 - 3 Kč dolů...

..zcela jistě bych najel ročně určitě o 10% víc km.  Před každou cestou přemejšlím..

Možná ale, že je to tak pouze u penzistů. ?!.  ;-)

0 0
možnosti

hvarcz

9. 11. 2010 19:53
tak nevím

podle mně je to taková lekce,

Kalousek ani Janota nejsou blbci, lehce a hlavně velmi levně ukázali našemu obyvatelstvu že sice můžeme zvednout spotřební daň a získat nějaké peníze - rozuměj ty bohatý co jezděj Meďourama osmiválcema si pěkně připlatí, ale jsme v EU a konkurence je veliká. No a pokud toto uďěláme s přímými daněmi, není nic lehčího než zřídit firmu na kajmanech či jiné exotické destinaci a platit jí řekněme za marketingové služby.

Ovšem ekonomové, prognostici, věštci a šarlatáni budou mluvit o elasticitě a napnelismu, jenom mám strach že i když opět zlevníme na starou úroveň, dopravci si zatím zvyknou na jinou kvalitu paliva.

0 0
možnosti

Dr No

9. 11. 2010 21:58
Re: tak nevím

Asi se pletete. Janota i Kalousek (a asi všichni politici) jsou blbci. To, co musí politik dělat, aby se udržel ve funkci, se většinou natolik příčí zdravému rozumu, že po několika letech fungování v politice o tuto schopnost každý přijde (pokud ji vůbec předtím měl). Janotovy "úsporné balíčky" (ve skutečnosti jen hloupé zvyšování daní) a obdobné nápady pana Kalouska jsou skutečně určené jen k tomu, aby si dotyčný udržel přízeň svých stejně hloupých kolegů a obdobně postižené části voličstva a nemají s racionálním řešením problému erárních financí absolutně nic společného. A proč by je taky řešili - jejich peněženek se to netýká ...

0 0
možnosti

mypost68

9. 11. 2010 19:04
podivuji se

podivuji se nad vaším zájmem o náš stát. Přitom téměř každý občan ví, že stát nedělá zhola nic pro svoje občany, natož pak, aby ještě nějaká hlava pomazaná byla schopna se podívat, jak se to dělá u sousedů. Čili buďte rád, že spotřební daň je vyšší pouze o 2,50 Kč, raději se modlete, ať příští rok nečiní rozdíl třeba 10 Kč. Český člověk totiž skousne všechno a o nějaké zahraniční vazby přece na tom našem malém rybníčku vůbec nejde....

0 0
možnosti

Hroznej puberťák

9. 11. 2010 23:16
Re: podivuji se

No. Když je ta nafta dražší jen o 2,50, zatím ještě tankuju tady. Být dražší o 10, začnu točit to Německo, Rakousko nebo Polsko s malou cisternou, klidně jen pro známé - a jsem si jist, že bych zdaleka nebyl sám. Zas tak úplně blbý ty lidi nejsou. Takhle to dělaj jen ti v úplném pohraničí, s větším cenovým rozdílem se akční rádiu zvětší. Ostatně pamatuju takovou situaci, kdy ještě byli na hranicích celníci, ale velký rozdíl v ceně nafty oproti Polsku - firma přímo zaměstnávala maníka, co s autem s velkou nádrží jezdil do Polska tankovat plnou, po přejezdu do ČR tu nádrž vytáhl el. čerpadlem do cisterny a jel tam znovu.

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

9. 11. 2010 19:02
no jo, jenže to by tuto zemi museli řídit

lidi s fištrónem a ne ta sebranka, která umí akorát počítat malé domů

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS