Radim Vysloužil

Pokračování projektu IZIP - náhoda?

4. 10. 2011 16:56:18
IZIP, nefunkční projekt elektronických zdravotních knížek, dosud spolkl miliardu. Miliardu korun z kapes všech pojištěnců VZP. Každý rok pak stojí další 150 milionů. A pokračujeme dál! Důvodem však není to, že by snad existovala naděje na jeho lepší využití. Pokračování nesmyslného projektu je totiž levnější, než arbitráž, ve které by státu hrozila miliardová sankce.

Velmi zvláštní je, že o dalším posunu v tomto kontroverzním projektu, kterému reálně hrozilo zastavení, nebyli informováni členové Správní ani Dozorčí rady VZP. Ředitel VZP Pavel Horák zamlčel, že jednatelé společnosti IZIP, kterými jsou překvapivě europoslanci za ODS pánové Cabrnoch a Ouzký, akcie společnosti IZIP předali švýcarské společnosti zcela zdarma. Sami uvádějí, že tento krok má zabránit zrušení pokračování tohoto projektu.

Považuji to za naprosté selhání ředitele VZP. Jeho argument, že se ho na tuto skutečnost nikdo neptal, není postojem vrcholového manažera, a vzbuzuje množství dalších otázek.

Stejně tak jednání europoslanců Cabrnocha a Ouzkého, kteří za celým projektem stojí, nepovažuji za náhodu. Museli vědět, že svým jednáním postaví VZP do neřešitelné situace a současně poškodí Českou republiku v případě, kdy VZP bude chtít od celého projektu odstoupit.

Projekt IZIP provází taková řada zvláštností, že současnou situaci v žádném případě nepovažuji za pouhou shodu náhod.

Radim Vysloužil, poslanec VV a člen dozorčí rady VZP

Autor: Radim Vysloužil | karma: 19.96 | přečteno: 1048 ×
Poslední články autora